Selecteer Pagina

Volop waterstofplannen in het noorden

door | 27 jun, 2024 | Nieuws, Waterstof

Waterstofplannen

Foto: Danny Cornelissen/Eemsdelta Kringen

HyNorth heeft het Investeringsplan Waterstof Noord-Nederland 2024 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat er vooral in de Eemshaven een groot aantal waterstofplannen is.

Het investeringsplan bevat een overzicht van grote en kleine waterstofprojecten die in Noord-Nederland op stapel staan. Van alle projecten bevindt bijna 90 procent zich in de conceptfase of de fase van investeringsbeslissing. Vijf grote projecten zijn samen goed voor bijna 85 procent van alle geplande waterstofproductiecapaciteit. Deze zijn allemaal in de Eemshaven gepland.

Diverse waterstofplannen

HyNorth inventariseert sinds 2020 waterstofplannen in Noord-Nederland. Sinds die tijd is het aantal projecten gestegen van 56 naar 81. Ook is er een flink aantal kleinere, lokaal gerichte projecten. In totaal gaat het om 16 projecten met een geplande elektrolysecapaciteit van circa 900 MWe. “Noord-Nederland heeft alles in huis om een volwaardig internationaal waterstofecosysteem te worden. Hoewel de sector te maken heeft met een zekere mate van vertraging, is er een groeiend besef van de noodzaak tot versnelde actie en samenwerking in ketenontwikkeling. HyNorth roept alle belanghebbenden op om zich aan te sluiten en samen aan de slag te gaan voor een groene en welvarendere regio”, verklaart René Schutte, directeur van HyNorth.

Zie ook: Subsidie voor groenewaterstoffabriek Eurus

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!