Selecteer Pagina

Subsidie voor groenewaterstoffabriek Eurus

door | 20 jun, 2024 | Nieuws, Waterstof

Subsidie

Eurus Energy Europe ontvangt 3 miljoen euro subsidie voor de bouw van een groenewaterstoffabriek in Delfzijl. Dit geld is afkomstig uit de regeling Investeren In een Toekomstbestendige Industrie (SITI).

De 20 MW electrolyser die het Japanse bedrijf in Delfzijl wil bouwen, gaat draaien op elektriciteit afkomstig uit een eigen al bestaand onshore windpark bij Farmsum. In vergelijking met de productie van grijze waterstof levert dit een CO2-reductie op van meer dan 50 procent.

Subsidie

Eurus maakte de plannen voor de bouw van de groenewaterstoffabriek in oktober vorig jaar bekend. Het bedrijf heeft hiervoor de benodigde vergunningen al binnen. Met de realisatie van Oosterhorn Hydrogen, zoals de electrolyse-installatie gaat heten, zal volgens Eurus een cruciale stap worden gezet richting groenewaterstofopwekking voor de chemische industrie in en rond Delfzijl.

Meeloopdagen

De fabriek moet in 2026 gaan draaien. Eurus is van plan studenten uit het mbo en hbo kennis te laten maken met groene waterstof. Het bedrijf denkt eraan meeloopdagen, gastcolleges en voorlichtingen te houden.

Zie ook: Start bouw fabriek Circtec

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!