Selecteer Pagina

Tankenpark weer operationeel na lekkage

door | 11 mrt, 2024 | Nieuws, Veiligheid

Tankenpark

Archieffoto Eemsdelta Kringen

De NAM mag het tankenpark in Farmsum weer in bedrijf nemen van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Na een lekkage eerder deze maand werd het tankenpark stilgelegd.

Op 4 maart jongstleden stroomden enkele honderden kuubs injectiewater weg uit het tankenpark van de NAM in Farmsum. Het was de bedoeling dit injectiewater in een pijpleiding naar Borgsweer te transporteren, waar het in het Groningenveld wordt geïnjecteerd. De veiligheidsregio constateerde ter plekke dat er geen gevaar voor de omgeving was. Het injectiewater – dat sporen van benzeen bevat – was in een kanaal gestroomd. In de dagen die volgden dichtte de NAM het lek.

Veiligheidsmaatregelen tankenpark

Naar aanleiding van de lekkage heeft de NAM onderzoek naar de oorzaak gedaan en een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is het onderdeel vervangen dat de lekkage veroorzaakte. Ook is het monitoringsysteem gecontroleerd dat schades aan putten en leidingen moet opmerken en er zijn extra alarmeringen in het monitoringsysteem aangebracht. Verder wordt buiten kantooruren een medewerker op het complex gestationeerd, zodat er bij een calamiteit direct kan worden ingegrepen. Het SodM heeft de maatregelen bekeken en afdoende geacht. De NAM heeft toestemming gekregen om het park weer te gebruiken.

Zie ook: Falck oefent brandscenario’s

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!