Selecteer Pagina

Falck oefent brandscenario’s

door | 22 feb, 2024 | Chemie, Nieuws, Veiligheid

Brandscenario's

Foto: Chemiepark Delfzijl

Alle ploegen van Falck hebben onlangs industriële brandscenario’s geoefend op de Maasvlakte in Rotterdam. “We konden de mogelijkheden en onmogelijkheden van ons blusvoertuig goed verkennen en strategieën uitproberen”, zegt Fokke Post van Falck.

Elk jaar oefenen alle ploegen van Falck Fire Services verschillende industriële brandscenario’s. Het is de bedoeling dit zo realistisch mogelijk te doen. De laatste keer gebeurde dit op de Rotterdamse Maasvlakte. Volgens Falck zijn dergelijke oefeningen belangrijk voor de operationele paraatheid.

Brandscenario’s ensceneren

“De basis is er bij ieder van ons wel”, vertelt Sander Timmer van Falck op de website van Chemiepark Delfzijl. “Op het oefenterrein staan fabrieksinstallaties om bepaalde brandscenario’s te ensceneren en specifieke technieken en tactieken te beoefenen. Waar positioneer je het blusvoertuig? Wat is een veilige benadering en bestrijding? Hoe breng je blusschuim op de juiste manier op? Uiteindelijk nemen wij beslissingen om een situatie zo snel en effectief mogelijk veilig te maken.” Onder meer werd het effectief koelen voor een tank geoefend, het sturen en opmengen van een toxische wolk en vloeistofbrandbestrijding.

Zie ook: Nieuw ATEX-contract Stork en Nobian

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!