Selecteer Pagina

Nieuw ATEX-contract Stork en Nobian

door | 28 nov, 2023 | Chemie, Innovatie, Nieuws

ATEX-contract

Archieffoto Danny Cornelissen

Stork en Nobian hebben recent in Delfzijl een nieuw ATEX-contract afgesloten. Volgens beide partijen bespaart dit op verschillende vlakken.

Nadat het vorige contract was afgelopen, is besloten goed naar de inhoud van de nieuwe overeenkomst te kijken. “We hebben de afgelopen contractperiode uitvoerig geëvalueerd”, zegt Henk Jan Hamster, asset delivery manager bij Stork op de website van het Chemiepark Delfzijl.

ATEX-contract

Daarop is het contract aangepast naar de huidige wensen van Nobian. “Nobian vroeg om een detailinspectie voor Delesto. We hebben de inhoud van de verschillende inspecties uitgebreid besproken en concludeerden dat een visuele inspectie voldoende was. Dat scheelde ons veel werk en Nobian veel geld”, vertelt Leroy Meertens van de inspectie afdeling van Stork.

Tablets

Bij het inspecteren onder het nieuwe contract werkt Stork met gecertificeerde ATEX-tablets. Hierin kunnen bevindingen meteen worden ingevoerd. Hamster: “Dit is gemakkelijker, sneller, minder foutgevoelig en de klant kan meekijken. Het is heel transparant en genereert direct een rapport met foto’s erbij.”

Zie ook: Nobian op zonnestroom

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!