Selecteer Pagina

Nobian op zonnestroom

door | 3 okt, 2023 | Nieuws

Nobian heeft met Axpo een langlopende stroomafnameovereenkomst afgesloten. Dit houdt in dat Axpo zonne-energie levert aan Nobian in Delfzijl.

Het gaat om een power purchase agreement (PPA) die tussen de twee bedrijven is afgesloten. Volgens deze vijftienjarige overeenkomst zal Axpo jaarlijks 17 GWh aan hernieuwbare energie aankopen van een zonnepark van WIRCON in Nederland. WIRCON is een grote internationale ontwikkelaar van zonne-energie. Deze energie zal worden geleverd aan de productiefaciliteiten van Nobian.

“Noord-Nederland speelt een belangrijke rol in grootschalige energieopwekking. Daarnaast is Delfzijl de thuisbasis van ongeveer tien tot vijftien procent van de basischemie in Nederland. Met de duurzame elektriciteit die we afnemen van het WIRCON-zonnepark vlakbij het chemiepark Delfzijl, verminderen we de CO2-uitstoot bij onze zout-, chloor-, natronloog- en waterstofproductie in Delfzijl. En daarmee stimuleren we onze duurzame energieportfolio en de transitie naar een duurzame energiehuishouding, in lijn met de ‘Grow Greener Together’-strategie van Nobian”, verklaart Johan Hospers, director energy bij Nobian.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!