Selecteer Pagina

Subsidie voor machine die plastic afval scheidt

door | 6 jun, 2024 | Energie, Nieuws, Recycling

Plastic afval

Archieffoto Eemsdelta Kringen

EEW Energy from Waste Delfzijl ontvangt 3 miljoen euro subsidie voor de bouw van een nieuwe fabriekshal en de aanschaf van een machine die plastic afval scheidt. SITI heeft de subsidie toegekend.

De regeling Investeren in een Toekomstbestendige Industrie (SITI) richt zich op de ondersteuning van duurzame en circulaire industriële investeringsprojecten. Energieproducenten vallen hier niet onder. Het Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft hiervoor 20,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Plastic afval

EEW had subsidie aangevraagd voor de nieuwe sorteerfabriek, waar op industriële schaal plastics worden gescheiden en gesorteerd uit restafval. Dit maakt het mogelijk om 85 procent van het plastic afval te recyclen. Het kan worden hergebruikt door bedrijven die plastic in hun productieproces gebruiken. In vergelijking met de situatie zonder plastic-sorteersysteem, levert dit een CO2-reductie van 53 procent uit. EEW zegt zo het verwerken van afval steeds verder te willen verduurzamen en een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.

Zie ook: Start bouw fabriek Circtec

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!