Selecteer Pagina

Storing bruggen door aanpassing bedieningssysteem

door | 14 dec, 2023 | Infrastructuur, Nieuws

Bedieningssysteem

Archieffoto Google Streetview

Bij het aanpassen van het bedieningssysteem voor bruggen in de provincie Groningen is deze week iets misgegaan. Er ontstond een storing waardoor achttien bruggen drie uur lang niet open of dicht konden.

Volgens berichtgeving van RTV Noord is de storing ontstaan toen het bedieningssysteem voor de bruggen werd onderhouden. Zowel Rijkswaterstaat als de provincie Groningen maken daar gebruik van. Om ervoor te zorgen dat beide organisaties de bruggen waarvoor zij verantwoordelijk zijn zelf kunnen bedienen, zijn de bedieningssystemen losgekoppeld. “En bij dat ontkoppelen is iets misgegaan”, verklaart een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen RTV Noord.

Gevolgen ontkoppelen bedieningssysteem

Als gevolg van de storing konden achttien bruggen in de hele provincie niet meer open of dicht. Gedurende drie uur hadden ongeveer dertig schepen en het wegverkeer hier hinder van, laat Rijkswaterstaat weten. De getroffen bruggen staan op de hoofdvaarweg van Delfzijl naar Gaarkeuken. De storing begon op woensdag 13 december om 11 uur en duurde tot aan het begin van de middag.

Zie ook: EEW vernieuwt infrastructuur

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!