Selecteer Pagina

EEW vernieuwt infrastructuur

door | 31 jul, 2023 | Nieuws

Bij EEW Energy From Waste is gewerkt aan het vernieuwen van de infrastructuur op het terrein. Er zijn onder meer een nieuw weeggebouw en een nieuwe inrit gerealiseerd.

EEW Energy From Waste is doende haar activiteiten uit te breiden. Zo wordt op het terrein gewerkt aan een vierde lijn voor stroomopwekking uit het verwerken van slib. Ook komen er installaties voor het scheiden van kunststof en voor koolstofafvang. De uitbreidingen hebben tot gevolg dat de aanvoer van afval, grondstoffen en restproducten toeneemt.

Daarom heeft het afvalverwerkingsbedrijf besloten de infrastructuur op het terrein te vernieuwen. Er is een nieuw leeg kantoor gebouwd, met daarin ruimte voor een nieuwe portiersloge. Verder is er een flinke opstelplaats gerealiseerd waar vrachtwagens tijdelijk kunnen parkeren. Dit zodat deze niet meer op de openbare weg staan. Daarnaast zijn de in- en uitrit voor personeel en bezoekers en de uitrit voor het vrachtverkeer naar de westkant van het terrein verplaatst. Ook is er een nieuwe weg waarop men via twee routes de Oosterhorn kan verlaten.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!