Selecteer Pagina

Steun Nobian voor waterstoftestcentrum

door | 5 mrt, 2024 | Nieuws, Waterstof

Waterstoftestcentrum

Foto: Chemie Park Delfzijl

Nobian ondersteunt het waterstoftestcentrum in Groningen op verschillende manieren. “Electrolyse is tenslotte één van onze kernactiviteiten.”

Het Hydrohub MegaWatt Test Center is een proeffabriek die de voorbije jaren bij EnTranCe in Groningen is gebouwd. Er kunnen verschillende technologieën worden getest voor het maken van waterstof, zoals alkaline-electrolyse en membraan-electrolyse. De testfaciliteit wordt ondersteund door onder meer Groningen Seaports, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, HyCC, ISPT, Shell, TNO, Yara en Yokogawa.

Waterstoftestcentrum

Ook Nobian ondersteunt het testcentrum door middel van trainingen en begeleiding bij het opstarten van de proefinstallaties, aldus berichtgeving op de website van het Chemie Park Delfzijl. Ook stelde Nobian een deel van het testprogramma op. “Gelet op onze kennis en ervaring zijn wij benaderd om de uitvoering een boost te geven. Wij weten ontzettend veel van electrolyse in de praktijk”, zegt Anne Arkenbout, tot voor kort operations manager bij Nobian in Delfzijl. “Er staan twee kleine electrolysers, waarvan één type  vergelijkbaar is met die in onze fabriek. Dit Megawatt-testcentrum is hét platform om iedereen samen te brengen en te experimenteren. Ik vind het een mooi voorbeeld van het verbinden van bedrijven en de maatschappij, waaronder het onderwijs.”

Zie ook: Nobian op zonnestroom

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!