Selecteer Pagina

Start nieuwe vakopleider DNA Next

door | 1 feb, 2024 | Nieuws, Opleidingen

Nieuwe vakopleider

Foto: still video DNA Next

Drie onderwijsinstellingen zijn een nieuwe vakopleider gestart voor het bij- en omscholen voor bedrijven en volwassenen in de regio. Dit doen zij onder de noemer DNA Next.

In DNA Next werken de drie noordelijke ROC’s Drenthe College, Noorderpoort en Alfa College samen. De nieuwe vakopleider biedt een naar eigen zeggen ruim pakket van 165 trainingen, opleidingen en cursussen. Daarnaast is er aandacht voor maatwerk; in samenwerking met bedrijven kunnen opleidingen en cursussen op maat worden ontwikkeld.

Nieuwe vakopleider

“Met het lanceren van DNA Next als dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen in Noordoost-Nederland, willen we onze bijdrage leveren aan de sociaal, maatschappelijke en economische vraagstukken die specifiek in onze regio spelen”, licht Enno van der Werff toe, lid van het college van bestuur van Alfa College. Hij vervolgt: “Of het nu gaat om de energietransitie, de aardbevingsproblematiek, onze inwoners digitaal vaardiger maken, een gezonde leefomgeving creëren of in te spelen op de vergrijzing; DNA Next is in staat om werkgevers en inwoners door middel van bij- en omscholing maximaal te ondersteunen bij de grote ontwikkelingen die op ons afkomen. Bedrijven en individuen worden hierdoor weerbaarder, wendbaarder en flexibeler en dat is precies wat er nodig is om de regio te versterken.”

Zie ook: Plannen voor Campus XL

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!