Selecteer Pagina

Plannen voor Campus XL

door | 11 jan, 2024 | Chemie, Energie, Nieuws, Opleidingen

Campus XL

Afbeelding: Campus Eemsdelta Groningen

Verschillende onderwijsinstellingen, overheden en bedrijven in de regio werken gezamenlijk aan de realisatie van Campus XL. Dit moet talent klaarstomen voor de groeiende industrie in de Eemsdelta.

Campus XL moet jaarlijks 1.500 leerlingen opleiden voor een carrière in de groene chemie, duurzame energie en zorg, bericht het Dagblad van het Noorden. Een belangrijk element in de plannen is de realisatie van ‘Makkerswierde’, een nieuw onderwijscentrum op de onderwijscampus in Appingedam.

Campus XL

Het is de bedoeling dat leerlingen daar gaan werken aan praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven uit de omgeving. Daarnaast zullen studenten van het Noorderpoortcollege, de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen er aan de slag gaan met concrete opdrachten uit de industrie.  Volgens het Dagblad van het Noorden moet Makkerswierde uitgroeien tot een ‘koppelplaats’ waar bedrijven uit de snel groeiende industrie in contact worden gebracht met mogelijk personeel.

De nieuwe campus vergt een investering van circa 7,5 miljoen euro. De bouw van Makkerswierde is goed voor ongeveer 3 miljoen euro van het budget.

Zie ook: Campus Eemsdelta officieel geopend

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!