Selecteer Pagina

Campus Eemsdelta officieel geopend

door | 2 jun, 2023 | Nieuws

In Appingedam is Campus Eemsdelta officieel geopend door VO Eemsdelta en MBO Noorderpoort. Beide hadden het dit jaar al in gebruik genomen.

De nieuwe campus is aardbevingsbestendig en energieleverend, maar vooral meer dan alleen een schoolgebouw. Het nieuwe complex moet een ontmoetingsplek worden. Een van de uitgangspunten is dat studenten vooral leren door mensen te ontmoeten en in de regio te ondernemen. In de campus zullen de gemeente Eemsdelta, bedrijven en organisaties activiteiten ontplooien die bijdragen aan de leefbaarheid en arbeidsmarkt in het noorden. Ook sportverenigingen, culturele organisaties en bedrijven kunnen van de faciliteiten gebruikmaken.

Bij de opening, op 1 juni jongstleden, vertelden bedenkers en gebruikers hun verhaal over de campus. Door de lichten van het logo samen aan te steken, werd de campus ‘AAN’ gezet. Na de opening volgen nog meer activiteiten. Een dag later vierden leerlingen en studenten de opening met een festival en ook is een publiek toegankelijk openingsevenement gehouden.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!