Selecteer Pagina

Sloop elektriciteitsmasten krijgt vaart

door | 11 jun, 2024 | Energie, Infrastructuur, Nieuws

Elektriciteitsmasten

Foto: Groningen Seaports

Tennet is begonnen met het verwijderen van de 220 kV-elektriciteitsmasten tussen Vierverlaten en de Eemshaven. Het heeft hiervoor BAM Infra ingeschakeld.

Nadat ze vijftig jaar van dienst zijn geweest, heeft Tennet besloten om in totaal 129 hoogspanningsmasten te verwijderen tussen Vierverlaten en de Eemshaven. Dit doet het omdat afgelopen zomer een nieuwe verbinding op hetzelfde traject van 380.000 volt in gebruik is genomen. Deze ‘superstroomsnelweg’ stelt Tennet in staat meer elektriciteit vanuit de Eemshaven het land in te transporteren.

Sloop elektriciteitsmasten

Door de vele regen in het afgelopen half jaar kon er nog maar nauwelijks een begin worden gemaakt met het verwijderen van de elektriciteitsmasten. Ook moest rekening worden gehouden met het broedseizoen. Hierdoor moest BAM Infra de planning voor de sloop van de oude elektriciteitsmasten omgooien. “Gelukkig hebben we die natte periode achter ons gelaten en kunnen we de percelen weer betreden. Waar we in maart nog maar acht masten hadden gesloopt, zijn dat er nu bijna zeventig. Onze aannemer sloopt nu zes masten per week! Tussen de Eemshaven en de Eemshavenweg zijn ze ondertussen allemaal verwijderd. We krijgen nog regelmatig de vraag of ze echt weg gaan, hopelijk kunnen we iedereen nu een beetje geruststellen”, verklaart Marieke Dupon, omgevingsmanager van Tennet.

Zie ook: SBE: lagere elektriciteitskosten graag

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!