Selecteer Pagina

SBE: verbeteren ondernemingsklimaat is noodzakelijk

door | 2 jan, 2024 | Haven, Nieuws

Ondernemingsklimaat

Toenemende onzekerheden zorgen ervoor dat investeringen afnemen. SBE Eemsdelta vindt het noodzakelijk dat het ondernemingsklimaat verbetert.

Directeur Frans Alting van SBE noemt 2023 ‘het jaar van de omslag’. “In de Eemshaven zitten de bedrijven die zorgen voor groene energie en daar gaat het uitstekend mee. In Farmsum zie je dat sommige bedrijven het lastiger hebben. De wereldeconomie stagneert, waardoor zij last hebben van vraaguitval. Ook de hoge energieprijzen drukken het rendement van deze vaak energie-intensieve bedrijven”, aldus Alting op de website van SBE.

Ondernemingsklimaat

“En doordat de onzekerheden toenemen, zie je dat de investeringen afnemen”, zegt voorzitter Frans Musters. “Ook op het vlak van verduurzaming. Dit geldt voor zowel bestaande bedrijven als voor nieuwkomers in het gebied. Daarom dringen we er bij bestuurders op aan om meer aan de slag te gaan met het verbeteren van het ondernemingsklimaat. Dat geeft bedrijven perspectief én daarmee bereiken we de klimaatdoelstellingen.” Hij roept bedrijven, bestuurders en onderwijs- en kennisinstellingen op tot samenwerking. “Om dat vliegwiel op te starten. Kom met opdrachten, ideeën, lessen en wensen. Sluit je erbij aan en doe mee.”

Zie ook: Noorderpoort verkozen tot Groene Groninger

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!