Selecteer Pagina

Noorderpoort verkozen tot Groene Groninger

door | 18 dec, 2023 | Duurzaamheid, Haven, Nieuws

Groene Groninger

Foto: SBE Eemsdelta/Brinkman Foto's

Het Noorderpoort heeft vorige week de Groene Groninger gewonnen. Deze prijs wordt door SBE Eemsdelta uitgereikt.

Jaarlijks reikt SBE Eemsdelta de Groene Groninger-prijs uit aan organisaties of personen die ‘een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming in de regio. Eerder werd de onderscheiding gewonnen door Holland Malt (2022), Avantium (2021), Heeres en Heeres (2020) en Cor Zijdeveld (2019).

Uitverkiezing Groene Groninger

De eer viel dit jaar ten deel aan het Noorderpoort. “De ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid rollen over elkaar heen. Noorderpoort speelt bij al die vernieuwingen een onmisbare rol. De onderwijsinstelling leidt de slimme doeners op die onmisbaar zijn voor de uitvoering ervan. Daarom krijgen zij dit jaar de Groene Groninger”, licht juryvoorzitter Nienke Homan de verkiezing toe.

Waardering

Marchel Arling, directeur techniekopleidingen bij Noorderpoort, zegt blij te zijn met de onderscheiding. “Noorderpoort leidt op voor een duurzame toekomst. Onze studenten zijn straks de verschilmakers, degenen die het werk daadwerkelijk gaan uitvoeren. Ik zie deze onderscheiding ook als een waardering voor hun inzet en een herwaardering van vakmensen die zo hard nodig zijn.”

Zie ook: Subsidie voor groene vereniging

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!