Selecteer Pagina

Samenwerking voor industriële watervoorziening

door | 28 mrt, 2024 | Haven, Infrastructuur

Industriële watervoorziening

Foto: North Water

Twaalf partijen gaan zich inzetten voor de industriële watervoorziening in Delfzijl. Hierdoor kan zowel de bestaande als nieuwe industrie straks over voldoende industrie- en afvalwatermogelijkheden beschikken.

Gezamenlijk willen deze partijen het project duurzame watervoorziening Delfzijl (DWD) realiseren. Dit heeft tot doel om het haven- en industriegebied in Delfzijl van duurzame wateroplossingen te voorzien, zowel voor de nieuwe als de gevestigde industrie. In de Eemshaven is een soortgelijk project al eerder gerealiseerd.

Industriële watervoorziening

In Delfzijl nemen niet alleen huidige industriële activiteiten toe, maar ook vestigen zich nieuwe bedrijven In de biobased chemie, circulaire en waterstofeconomie. Met het project DWD wil North Water een duurzame watervoorziening voor Delfzijl realiseren. Zo wordt een transportleiding van Appingedam aangelegd tot het industriegebied Oosterhorn. Hierdoor kan industriewater uit de industriewaterzuivering Garmerwolde ook aan afnemers in Delfzijl worden geleverd.

Op maat

Daarnaast wordt in Oosterhorn een industriewaterpompstation gebouwd voor het leveren van proceswater. Ook komt er een demiwaterzuivering. Door dit alles wordt straks het leveren van ‘industriewater op maat’ mogelijk, stelt North Water.  Doordat de hoeveelheid industrieel afvalwater naar verwachting toeneemt, wordt de bestaande zoutafvalwaterzuivering uitgebreid met een afvalwaterzuivering voor zoet afvalwater.

Zie ook: ‘Zekerheid’ voor waterstofprojecten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!