Selecteer Pagina

‘Zekerheid’ gevraagd voor waterstofprojecten

door | 26 mrt, 2024 | Haven, Nieuws, Waterstof

Waterstofprojecten

Foto: Danny Cornelissen

Op initiatief van Smart Delta Resources hebben Nederlandse haven- en industriële clusters – waaronder Groningen Seaports – een oproep gedaan richting de overheid en netbeheerders. Zij vragen zekerheid voor waterstofprojecten.

De ‘call-to-action’, zoals de oproep is genoemd, bevat een aantal voorstellen om onzekerheden en knelpunten rond waterstofprojecten weg te nemen. Zo wordt opgeroepen tot het creëren van een level playing field bij de implementatie van Europees beleid, een versnelde aanleg van infrastructuur voor waterstof en elektriciteit en het bieden van meer zekerheid voor sluitende business cases voor waterstofprojecten.

Waterstofprojecten

“Als knooppunt van duurzame energie voelen we de urgentie om de ontwikkeling van de waterstofmarkt te versnellen. Onze regio speelt een sleutelrol in deze transitie, gezien onze strategische ligging, infrastructuur en expertise. Het realiseren van haalbare doelstellingen, het versnellen van infrastructuurprojecten en het bieden van zekerheid aan producenten en afnemers zijn essentiële pijlers voor het succes van de duurzame waterstofmarkt”, licht Cas König toe, ceo van Groningen Seaports.

Zie ook: Groningen Seaports stoomt terreinen klaar

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!