Selecteer Pagina

RWE start aanleg batterij in Eemshaven

door | 13 feb, 2024 | Energie, Innovatie, Nieuws

Batterij

Foto: RWE

RWE heeft een aanvang gemaakt met de bouw van een eerste grote batterijopslagproject in Nederland. De batterij wordt geplaatst bij de biomassacentrale van het bedrijf in de Eemshaven.

Het gaat om een batterij met een geïnstalleerd vermogen van 35 megawatt en een opslagcapaciteit van 41 megawattuur. In totaal zullen 110 lithium-ion batterijrekken worden geïnstalleerd op een oppervlakte van zo’n 3.000 vierkante beter. RWE wil met het opslagsysteem regelbaar vermogen leveren. Vanaf volgend jaar wil het hiermee op de groothandelsmarkten actief zijn.

Combineren

RWE zegt het project als belangrijk te zien om flexibel om te kunnen gaan met fluctuerende elektriciteitsproductie van het offshore windpark Oranjewind. Dit wordt op dit moment ontwikkeld. RWE wil de productie van windenergie combineren met het opwekken van groene waterstof en onder meer batterijopslag.

Bouw batterij

“Ik ben heel trots dat we nu begonnen zijn met de bouw. Het eerste grootschalige batterijopslagproject van RWE in Nederland is een grote stap op weg naar een betrouwbare elektriciteitsvoorziening in een steeds groener wordend nationaal energiesysteem. Zo dragen we actief bij aan het (verder) stabiliseren van het Nederlandse elektriciteitsnet”, verklaart ceo Roger Miesen van RWE Generation.

Zie ook: RWE schaft multifunctioneel apparaat aan

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!