Selecteer Pagina

RWE schaft multifunctioneel apparaat aan

door | 9 mei, 2023 | Nieuws

RWE heeft voor de Magnum-energiecentrale in de Eemshaven een Battolyser aangeschaft. Dit apparaat kan zowel waterstof produceren als energie opslaan.

Het is de eerste Battolyser op industriële schaal die Battolyser Systems in Schiedam heeft gebouwd. Daarmee is het systeem nu ook commercieel beschikbaar voor andere geïnteresseerde partijen.

Met het apparaat kan zowel waterstof worden geproduceerd als energie opgeslagen. Battolyser zegt de enige aanbieder te zijn van een apparaat dat deze beide functies in zich heeft. Het stelt gebruikers in staat om te kunnen schakelen tussen de productie van waterstof en het opslaan van energie. Ze hebben daarbij het voordeel van zowel efficiency als flexibiliteit, aldus Battolyser.

“We zijn trots dat we onderdeel zijn van het consortium van partijen als Vattenfall, Orsted, Proton Ventures, Yara International en het Waddenfonds om dit alles te supporten. Dit zijn de uitvindingen die we nodig hebben voor een versnelling van de energietransitie”, zegt Marinus Tabak op LinkedIn, hoofd central asset management bij RWE.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!