Selecteer Pagina

Recordtoename zonnepanelen in Groningen

door | 7 dec, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Zonnepanelen

Nog niet eerder zijn er in een jaar tijd in de gemeente Groningen zoveel zonnepanelen geplaatst als in 2023. Het afgelopen jaar werden er 167.000 zonnepanelen geplaatst.

Dit meldt de gemeente Groningen. In 2023 kwamen er 96.000 panelen bij op daken en 70.400 panelen in een zonnepark op bedrijventerrein Roodehaan. Vorig jaar zijn er 10.700 zonnepanelen op daken van bedrijven geplaatst.

Zonnepanelen op daken

Daken van woningen zijn goed voor 64 procent van het totaal, terwijl bedrijven een aandeel innemen van 17 procent. De gemeente Groningen noemt dit opvallend, aangezien bedrijfspanden meestal plat zijn en volop ruimte bieden. Dat hier toch geen panelen op worden geplaatst, wordt door Groningen Werkt Slim verklaard door ongeschikte dakconstructies, verzekeringstechnische obstakels, krapte op het net en ingewikkelde eigendomssituaties.

Doelen

In totaal zijn er in de stad nu 690.000 panelen. Om in 2035 CO2-neutraal te zijn, dienen er ongeveer 2 miljoen panelen te zijn geplaatst. Hiervoor moeten er nog ruim een half miljoen panelen op daken en een kleine miljoen zonnepanelen in zonneparken komen.

Zie ook: Zonnepark in Delfzijl geopend

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!