Selecteer Pagina

PPG onderzoekt silicaproductie

door | 22 jan, 2024 | Chemie, Nieuws

Silicaproductie

Archieffoto Danny Cornelissen

PPG heeft een financieel adviseur ingeschakeld die de silicaproductie gaat onderzoeken. Dit wordt onder meer in de fabriek van PPG in Delfzijl gemaakt.

Het bedrijf schakelt de investeringsbank Morgan Stanley hiervoor in. Zij gaat de strategische alternatieven voor de silicaproductie op een rijtje zetten. Samen zijn deze goed voor ongeveer 1 à 2 procent van de omzet van PPG Industries.

Silicaproductie

In Delfzijl produceert PPG silica dat wordt gebruikt voor de productie van autobanden, schoenzolen, accu’s, lakken en verven. Behalve in Delfzijl produceert PPG silica in Louisiana en Ohio. De divisie omvat verder een research & development-afdeling. In totaal werken er ongeveer 350 medewerkers bij deze vestigingen.

Strategische alternatieven

“We onderzoeken strategische alternatieven voor onze silicaproducten-activiteiten om de waarde ervan voor onze aandeelhouders te maximaliseren en het voortdurende succes ervan te garanderen”, verklaart ceo Tim Knavish van PPG Industries. Hij zegt ook: “Gezien het productportfolio, het klantenbestand en de operationele kenmerken van de bedrijven zijn wij van mening dat het wellicht beter geschikt is om als kernactiviteit binnen een ander bedrijf of als een op zichzelf staande entiteit te opereren. Gedurende dit hele proces zullen we het bedrijf volledig blijven ondersteunen en blijven we ons inzetten om onze silicaklanten te voorzien van hoogwaardige producten en diensten.”

Zie ook: Plasticrecycler naar Delfzijl

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!