Selecteer Pagina

Plasticrecycler naar Delfzijl

door | 18 jan, 2024 | Nieuws, Recycling

Plasticrecycler

Plasticrecycler UPPACT gaat in het Chemport Innovation Center (CIC) in Delfzijl een demofabriek bouwen. Hiertoe heeft het met Groningen Seaports een contract getekend.

Het bedrijf beschikt over een vinding, de Unwastor. Dit is een In Australië ontwikkelde mixer die moeilijk te recyclen plastic- en textielafval op mechanische wijze omzet in een homogene en consistente massa. Dit valt goed te gebruiken voor de productie van dikwandige bouwmaterialen, zoals planken en palen. In Delfzijl wil UPPACT een demonstratiefabriek bouwen met een capaciteit van 4.000 ton per jaar. Dit moet de opstap vormen naar commerciële productie.

Plasticrecycler

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports ondertekenden UPPACT en het Groningse havenbedrijf de officiële overeenkomst. “De afgelopen twee jaren hebben we onze unieke technologie gevalideerd en verschillende plastic- en textielafvalstromen getest met behulp van onze pilotinstallatie in de Eemshaven [bij maritiem afvalinzamelaar Bek & Verburg, red.]. Nu gaan we in het CIC de opgeschaalde eerste productielijn opzetten en het volledige circulaire concept uitrollen, inclusief de georganiseerde aanvoer van afvalstromen en de introductie van circulaire producten op de markt”, zegt Jan Jaap Folmer, directeur van UPPACT. De verwachting is dat het bedrijf de financiering op korte termijn rond heeft, zodat de fabriek nog dit jaar kan worden opgestart.

Zie ook: Nieuw: Vereniging Circulair Groningen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!