Selecteer Pagina

Nieuw: Vereniging Circulair Groningen

door | 10 apr, 2023 | Nieuws

In de Eemshaven is onlangs de vereniging circulair Groningen opgericht. Deze zet zich in om de Groningse circulaire economie te versnellen en te realiseren.

Circulair Groningen is een open vereniging waar bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties en overheid aan de slag gaan met concrete circulaire acties. Begin april vond de eerste ledenvergadering plaats waarbij de zes bestuursleden werden gepresenteerd. Dit zijn: Esseline Schieven (Nijestee), Jouke de Vries (Rijksuniversiteit Groningen), Edmund ten Felde (Bollegraaf Recycling), John Vernooij (Omrin), Carlo Elzinga (Rabobank) en Heleen van Wijk (Groningen Seaports). 

“Veel Groningse organisaties zijn al met circulaire economie bezig. We kunnen daarop doorbouwen en snel van start. Bij de oprichting heeft de gemeente Groningen een belangrijke rol gespeeld. Geweldig hoe zij hierbij ondersteunt”, zegt kwartiermaker Bart Volkers. Heleen van Wijk, business manager circulaire economie bij Groningen Seaports, noemt het een mooie samenwerking die vanuit het bedrijfsleven wordt getrokken. “We zijn daarnaast ontzettend verheugd met het brede draagvlak dat er voor de vereniging is. Ook Groningen Seaports juicht het initiatief van harte toe, aangezien het uitstekend past in de circulaire propositie en het circulaire cluster dat al in de havens zit.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!