Selecteer Pagina

KLM nieuw lid waterstofconsortium

door | 27 mei, 2024 | Infrastructuur, Nieuws, Waterstof

Waterstofconsortium

Foto: KLM

Het waterstofconsortium, dat werkt aan de aanleg van waterstofinfrastructuur op Groningen Airport Eelde, verwelkomt KLM als nieuw lid. Tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam werd dit bekendgemaakt.

KLM gelooft in de kracht van samenwerking voor een duurzame toekomst. Samen met verschillende partners uit de luchtvaart- en energiesector bundelen wij onze krachten en expertise voor de ontwikkeling van waterstofinfrastructuur bij luchthavens. Dit moet de weg vrijmaken voor zero-emissie vluchten in de toekomst”, verklaart Meiltje de Groot, directeur van Groningen Airport Eelde op LinkedIn.

Waterstofconsortium

Afgelopen najaar ondertekenden meerdere partijen een intentieverklaring voor de aanleg van een vloeibare en gasvormige waterstofinfrastructuur op Groningen Airport Eelde. De partijen hebben hierin afgesproken hun krachten en expertise te bundelen, om zo een waterstofnetwerk tot stand te brengen. Het doel is waterstof op te kunnen slaan, te transporteren en op termijn te leveren aan afnemers zoals luchtvaartmaatschappijen. Onderdeel van de samenwerking is het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie en het treffen van voorbereidingen voor het verkrijgen van vergunningen. De volgende partijen tekenden in oktober 2023 de intentieverklaring: Fokker NextGen, Provincie Drenthe, RWE, Hy Network Services, Engie, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), NOM, Shell, Airport Creators, New Energy Coalition, Groningen Seaports en Groningen Airport Eelde.

Zie ook: Afspraken voor waterstofinfrastructuur Groningen Airport Eelde

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!