Selecteer Pagina

Afspraken voor waterstofinfrastructuur Groningen Airport Eelde

door | 17 okt, 2023 | Nieuws

Vorige week is een intentieverklaring ondertekend voor de aanleg van een vloeibare en gasvormige waterstofinfrastructuur op Groningen Airport Eelde. Ook gedeputeerde Jisse Otter van de provincie Drenthe ondertekende het document.

In de intentieverklaring spreken verschillende partijen af om te gaan samenwerken voor de realisatie van een groenewaterstofinfrastructuur op Groningen Airport Eelde. De partijen spreken af hun krachten en expertise te bundelen, om zo een waterstofnetwerk tot stand te brengen. Het doel is waterstof op te kunnen slaan, te transporteren en op termijn te leveren aan afnemers zoals luchtvaartmaatschappijen. Er wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en voorbereidingen getroffen voor het verkrijgen van vergunningen en aantrekken van financiële middelen.

Het document werd ondertekend tijdens het jaarlijkse Wind meets Gas-symposium dat op de luchthaven werd gehouden. De volgende partijen ondertekenden de intentieverklaring: Fokker NextGen, Provincie Drenthe, RWE, Hy Network Services, Engie, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), NOM, Shell, Airport Creators, New Energy Coalition, Groningen Seaports en Groningen Airport Eelde.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!