Selecteer Pagina

Kantoorpand bij ESD-SIC in de as

door | 25 jan, 2024 | Nieuws, Veiligheid

Kantoorpand

Archieffoto Europoort Producties

Een kantoorpand van ESD-SIC in Farmsum is door een brand volledig in de as gelegd. Gevaarlijke stoffen zijn er niet bij vrijgekomen.

De brand ontstond op dinsdagmiddag 23 januari tegen half vier in de middag, toen de brandweerdiensten van Delfzijl en Wagenborgen hiervoor werden opgeroepen. Aanvankelijk probeerde de brandweer de brand bij ESD-SIC van binnen te blussen, maar het bleek te lastig om die zo onder controle te krijgen.

Kantoorpand

“Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij ons teruggetrokken uit het pand en blusten we alleen van buitenaf”, vertelde een woordvoerder van de brandweer tegen RTV Noord. Daarop werd besloten het pand te ontruimen. Pas tegen de avond kon het sein brand meester worden gegeven. Nadien was het nog wel nodig om na te blussen. Dit alles duurde relatief lang, erkende de brandweerwoordvoerder. “Tegen half negen in de avond was het niet zo spannend meer, maar we wilden ook zeker weten dat het vuur niet zou overslaan naar omliggende gebouwen.” Hoewel sommige media melden dat werkzaamheden aan het kantoorpand tot de brand hebben geleid, is nog altijd niet duidelijk wat de oorzaak ervan is.

Zie ook: Storing bruggen door aanpassing bedieningssysteem

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!