Selecteer Pagina

Holland Malt wordt emissievrij

door | 27 feb, 2024 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

emissievrij

Holland Malt in de Eemshaven gaat dit jaar volledig emissievrij opereren. Het heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Windpark Oostzeedijk.

De in de Eemshaven gevestigde mouterij heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Windpark Oostzeedijk. Hierin is afgesproken dat Holland Malt rechtstreeks windenergie ontvangt van drie windturbines gelegen aan de voet van de Zeelandbrug. Deze turbines wekken bij elkaar voldoende groene stroom op om 18.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Emissievrij

Dit stelt Holland Malt in staat om in het eerste kwartaal van dit jaar volledig van het gas af te gaan. Het bedrijf hergebruikt eigen restwarmte en zet een warmtepompsysteem in. De daarvoor benodigde energie wordt volledig door de windturbines van Windpark Oostzeedijk geleverd. Volgens ceo Jos Jennissen van Holland Malt heeft de duurzame stroom een duidelijke afzender. “Het komt rechtstreeks vanuit drie windmolens op Nederlandse bodem. Door onze inspanningen te bundelen, dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor volgende generaties. De samenwerking sluit naadloos aan bij onze ambitie om de bron van bier – ons mout – volledig te verduurzamen.”

Zie ook: Oprichting stichting Werken in de Eemshaven

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!