Selecteer Pagina

Groenewaterstofprojecten ontvangen subsidie

door | 1 mei, 2024 | Nieuws, Waterstof

Groenewaterstofprojecten

Foto: VoltH2

RWE en VoltH2 hebben subsidie toegezegd gekregen voor groenewaterstofprojecten in de Eemshaven en Delfzijl. Het gaat om bijdragen uit de OWE-subsidieregeling.

De OWE-subsidieregeling is bedoeld om bedrijven te helpen met de te hoge kosten van waterstofproductie. In totaal is hiervoor ongeveer 250 miljoen euro beschikbaar. Deze week werd bekend welke zeven projecten met subsidie worden ondersteund.

Eemshydrogen

Het grootste deel van de subsidie (124,9 miljoen euro) voor groenewaterstofprojecten gaat naar RWE voor zijn project Eemshydrogen. Het bedrijf wil bij de energiecentrale in de Eemshaven een 50 megawatt grote electrolyser bouwen voor de productie van groene waterstof. Het wil hiervoor gebruikmaken van groene stroom van windmolenpark Westereems, dat op vijf kilometer afstand van de Eemshavencentrale ligt.

Groenewaterstofprojecten

Ook VoltH2 heeft subsidie toegewezen gekregen voor de geplande groenewaterstoffabriek in Delfzijl. Deze krijgt een capaciteit van 50 megawatt. Het bedrijf is blij met de toegekende subsidie en spreekt van ‘een prachtig resultaat’.

De andere partijen die subsidie ontvangen, zijn H2 Hollandia (Nieuw-Buinen), Hysolar (Nieuwegein), Groengas asset (Amsterdam), Groengas asset (Groningen) en Van Kessel Olie (Oude Tonge).

Zie ook: Gemeente Het Hogeland partner van HyNorth

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!