Selecteer Pagina

Gemeente Het Hogeland partner van HyNorth

door | 29 apr, 2024 | Haven, Nieuws, Waterstof

Foto: Danny Cornelissen

Het college van B&W van de gemeente Het Hogeland heeft besloten een partnership aan te gaan met HyNorth. De overeenkomst geldt voor een periode van drie jaar.

De stichting HyNorth profileert zich als ketenregisseur voor het aanjagen van waterstofprojecten in Noord-Nederland. Het doet dit met steun van het regionale bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Zij wil het waterstofinvesteringsplan Noord-Nederland ‘aanjagen’, waarbij het zich niet alleen op technische aspecten richt, maar ook op de positieve uitwerking ervan voor de regio.

‘Goed in kaart’

“De Eemshaven gaat, als internationale energiehaven, een belangrijke rol spelen in de waterstofeconomie.  Waterstof zal hier aanlanden en worden geproduceerd, en vervolgens Nederland in gaan. Om de benodigdheden voor deze transitie goed in kaart te kunnen brengen, is een koppeling met de regio belangrijk. Dat gaan we dus ook doen. Zo kunnen we samen bekijken wat er waar nodig is om deze transitie vorm te geven”, aldus wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland.

Onderzoek Het Hogeland

Daarnaast besloot het college van B&W een onderzoeksrapport op te stellen over de rol van de Eemshaven in de groeiende waterstofeconomie. Dit rapport moet concrete aanbevelingen voor het aangaan van ‘uitdagingen’ voor de ontwikkeling van waterstof in de Eemshaven.

Zie ook: Gasunie sluit raamcontracten af

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!