Selecteer Pagina

Gasunie sluit raamcontracten af

door | 18 apr, 2024 | Infrastructuur, Nieuws

Raamcontracten

Foto: Gasunie

Gasunie heeft met zes aannemers en aannemercombinaties tienjarige raamcontracten afgesloten. Er zijn afspraken gemaakt over onder meer de aanleg van nieuwe leidingen voor waterstof, groen gas en CO2.

Daarnaast vallen het onderhoud en beheer van bestaande aardgasleidingen onder de gesloten raamcontracten. De overeenkomst behelst een maximaal investeringsvolume van 4 miljard euro, verspreid over een periode van tien jaar. De contracten zijn gesloten met de volgende bedrijven: Heijmans Infra B.V., A. Hak Leidingbouw B.V., Visser & Smit Hanab B.V., Combinatie Van Voskuilen Industrie B.V./ Van Gelder Kabel-, Leiding-, en Montagewerken B.V., MVOI B.V. en de Combinatie De Romein Infra & Milieu B.V./ Max Streicher GmbH.

Voordelen raamcontracten

De overeenkomst staat volgens cfo Janneke Hermes van Gasunie voor een vernieuwde werkwijze die is gericht op strategisch partnerschap. Gasunie gelooft dat dit voordelen biedt op het gebied van veiligheid, efficiëntie en flexibiliteit. “Voor onze kernactiviteit, het transport van energie, investeren we grootschalig in de komende jaren. Daarom kiezen we voor langdurige strategische partnerschappen waarbij we gezamenlijk de uitdagingen aangaan, met aandacht voor veiligheid, circulariteit, biodiversiteit en de impact van ons werk op de omgeving.”

Zie ook: ‘Zekerheid’ gevraagd voor waterstofprojecten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!