Selecteer Pagina

‘Groene’ subsidieregeling met een jaar verlengd

door | 4 apr, 2024 | Chemie, Duurzaamheid, Nieuws, Recycling, Waterstof

Subsidieregeling

De Subsidieregeling Investeren in Toekomstbestendige Industrie (SITI) loopt nog een jaar door. Groningse industriële bedrijven kunnen tot en met april 2025 subsidie aanvragen voor groene projecten.

SITI is in 2021 opengesteld. Industriële bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor investeringen in groene grondstoffen, groene waterstof, de circulaire economie en elektrificatie. Er zijn tot nu toe dertien aanvragen ingediend, op grond waarvan 8 miljoen euro subsidie is toegekend. Er is onder andere subsidie verleend voor een circulairebetonfabriek en een bioraffinaderij.

Investeringsvolume subsidieregeling

Daarmee is tot nu toe 12 procent van het totale investeringsvolume van SITI toegekend. Bedrijven kunnen vanaf 15 april 2024 een subsidieaanvraag indienen voor de verlengde regeling. Dit is mogelijk tot en met april volgend jaar.

Uitbouwen

“Verduurzamen van de industrie is nodig en stimuleren van de circulaire economie door hergebruik van grondstoffen en energiebesparing blijft belangrijk”, verklaart deputeerde Henk Emmens van de provincie Groningen. “Ondernemers die hierin willen investeren krijgen met deze subsidie nu langer de kans hieraan te werken. Ook willen we met deze regeling graag nieuwe duurzame bedrijven naar Groningen halen. Zo maken we de hele industriële keten sterker en creëren we werkgelegenheid. Dit draagt bij aan het uitbouwen van de koploperpositie van Groningen op het gebied van groene chemie, biobased grondstoffen, groene waterstof en circulaire economie.”

Zie ook: Subsidie voor keramiek uit baggerslib

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!