Selecteer Pagina

Subsidie voor keramiek uit baggerslib

door | 30 nov, 2023 | Duurzaamheid, Nieuws

Baggerslib

Foto: Koninklijke Tichelaar

Het Waddenfonds verstrekt een subsidie van ruim 700.000 euro aan een consortium bestaande uit Tichelaar, Humade, Groningen Seaports en Deltares. De bijdrage wordt benut voor de productie van keramiek uit baggerslib.

Uit de Eems-Dollard  wordt op grote schaal slib verwijderd voor het verbeteren van de waterkwaliteit. In het project Sea Silt Ceramics werken de vier partijen samen aan het ontwikkelen van een manier om het slib te gebruiken voor de productie van gecertificeerde gevelplaten (keramiek). Samen zeggen zij tot een schaalbare en stabiele nieuwe circulaire keten te willen komen.

Baggerslib als grondstof

Met behulp van de bijdrage wil het consortium een circulaire proefproductielijn realiseren. Uiteindelijk moet dit leiden tot een grootschalig procedé voor de verwerking van slib uit de Eems-Dollard. De subsidie is een belangrijke stap hiertoe, laten de vier partijen weten. Commercieel directeur Jan Kok van Tichelaar: “Al meer dan 450 jaar zijn wij een innovatief bedrijf. Wij zijn trots dat wij samen met deze partners op zoek gaan naar een nieuwe grondstof uit onze eigen regio waar we weer een hele tijd mee vooruit kunnen.”

Zie ook: Hergebruik offshore leidingen lijkt mogelijk

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!