Selecteer Pagina

Google bouwt datacenter in Groningen

door | 25 apr, 2024 | Energie, Infrastructuur, Nieuws

Datacenter

Foto: still video Google

Google maakt bekend 600 miljoen euro te investeren in de bouw van een nieuw datacenter in Groningen. Het wordt een dependance van het grote datacenter in de Eemshaven van het bedrijf.

Het nieuwe datacenter wordt op het bedrijventerrein Westpoort in Groningen gebouwd. Google stelt het nieuwe datacenter nodig te hebben om te voldoen ‘aan de groeiende vraag naar onze AI-en cloud services’. “We investeren in lokale projecten voor groene energie, waarmee we groene energie naar het lokale elektriciteitsnet kunnen brengen”, aldus Google in een persbericht.

Datacenter op windstroom

“Organisaties en overheden in Nederland maken steeds vaker de overstap naar de cloud. In de afgelopen vijf jaar is het gebruik van cloudcomputing onder bedrijven in Nederland bijna verdubbeld. De groeiende vraag is de reden waarom Google investeert in een digitale infrastructuur die de toegang tot informatie voor iedereen helpt vergroten”, laat Google weten. Het bedrijf meldt dat de datacenters gaan draaien op offshore windstroom. Hiervoor heeft het een overeenkomst gesloten met Eneco en Shell. In totaal heeft Google 3,8 miljard euro in Nederland geïnvesteerd.

Zie ook: ‘Zekerheid’ gevraagd voor waterstofprojecten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!