Selecteer Pagina

Geslaagde multidisciplinaire oefening

door | 21 mei, 2024 | Nieuws, Veiligheid

Multidisciplinaire oefening

Foto: Groningen Seaports

In de haven van Delfzijl hebben verschillende partijen een multidisciplinaire oefening gehouden, die goed is verlopen. Zij zeggen hiermee klaar te zijn voor Delfsail 2024.

Bij de multidisciplinaire oefening, die afgelopen weekend in de haven van Delfzijl werd gehouden, onderzochten verschillende partijen hun samenwerking bij eventuele incidenten. Het doel was om uit te vinden waar mogelijke knelpunten kunnen ontstaan bij de inzet van verschillende hulpdiensten op, in of rond het water. Zo werd een aanvaring tussen twee schepen gesimuleerd, waardoor een schip stuurloos werd. Op een ander schip ontstond brand en waren er gewonden.

Deelnemers multidisciplinaire oefening

De volgende partijen werkten mee aan de oefening: de Brandweer Groningen, Ambulancezorg Groningen, Groningen Seaports, KNRM, Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Groningen, Politie Noord-Nederland, gemeente Eemsdelta en de Meldkamer Noord-Nederland. Ze spreken van een geslaagde test en zeggen klaar te zijn voor Delfsail 2024.

Festiviteiten

Delfsail 2024 wordt van 13 tot en met 16 juni voor de zevende keer gehouden. Tijdens het event zijn vele schepen te bewonderen er worden er activiteiten gehouden in en rondom de haven van Delfzijl, de Eems en het centrum van Delfzijl. Het event rekent op zo’n 370.000 bezoekers.

Zie ook: Veilig laden en lossen van gevaarlijke stoffen

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!