Selecteer Pagina

E-learning over waterstof en veiligheid

door | 9 jul, 2024 | Nieuws

Waterstof

Foto: VNCW

De branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW presenteert een E-learning over hoe veilig om te gaan met waterstof als brandstof. De training is gratis toegankelijk en per direct beschikbaar.

Nu de belangstelling voor waterstof als alternatieve energiebron toeneemt, wordt het steeds belangrijker dat professionals uit verschillende sectoren weten hoe ermee om te gaan. De VNCW heeft met een team van experts en bedrijven onderzocht wat het betekent wanneer de chemische logistiek over zou stappen op het vrachtvervoer met waterstof als brandstof.

Waterstof en veiligheid

Dit heeft geresulteerd in een gratis E-learning, gericht op het management in de logistiek en chauffeurs. Deze biedt inzicht in ‘de fundamenten van waterstof, veiligheidsprotocollen en best practices voor het breed scala aan toepassingen’. Onze kennis zo goed mogelijk te verspreiden, is besloten de cursus gratis beschikbaar te stellen. De training bestaat uit ‘een interactieve leerervaring met real-life scenario’s en case study’s’. Hierdoor worden deelnemers volgens de brancheorganisatie ‘uitgedaagd en voorbereid op mogelijke uitdagingen in de praktijk’.

Zie ook: Sloop elektriciteitsmasten krijgt vaart

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!