Selecteer Pagina

Afnamecontract Circtec met bp

door | 7 mei, 2024 | Nieuws, Recycling

Afnamecontract

Foto: Circtec/Chemport Europe

Circtec bouwt een fabriek in Delfzijl waar het autobanden recyclet tot brandstoffen, chemicaliën en carbon black. Het bedrijf heeft met bp een afnamecontract gesloten.

In de nieuwe fabriek maakt Circtec gebruik van pyrolysetechnologie om versleten autobanden te verwerken tot hernieuwbare maritieme brandstof, grondstoffen voor de productie van circulaire nafta en carbon black. Het bedrijf investeert 285 miljoen euro in de plant, die jaarlijks 200.000 ton aan autobanden kan verwerken.

Afnamecontract

Het bedrijf maakt bekend dat bp producten van Circtec gaat afnemen. Hiertoe hebben beide bedrijven een overeenkomst gesloten, die acht jaar loopt. Jaarlijks gaat het om 60.000 ton hernieuwbare maritieme brandstof en 15.000 ton petrochemische grondstoffen voor de productie van circulaire nafta. Daarnaast investeert bp 12,5 miljoen euro in de fabriek van Circtec.

Start bouw

Dit jaar wordt begonnen met de bouw van de fabriek, die volgend jaar zal beginnen te draaien. Het is de eerste investering van Circtec in een fabriek die op commerciële schaal operationeel zal zijn. Het bedrijf wil verschillende plants bouwen, onder meer in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.

Zie ook: Zorgen König over investeringsklimaat

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!