Selecteer Pagina

Avantium trekt kapitaal aan

door | 15 feb, 2024 | Chemie, Duurzaamheid, Nieuws

Kapitaal

De FDCA-fabriek in aanbouw (foto: Avantium)

Avantium heeft 70 miljoen euro aan kapitaal aangetrokken. Hiermee kan het de FDCA-plant in Delfzijl commercieel in bedrijf stellen.

Het bedrijf heeft bekend gemaakt 70 miljoen euro te hebben opgehaald via een aandelenemissie. Deze kapitaalinjectie stelt Avantium in staat om de FDCA flagship plant in Delft zuil helemaal commercieel operationeel te maken. Het bedrijf gaat er biobased kunststoffen produceren.

Blij met kapitaal

Ceo Tom van aken van Avantium zegt blij te zijn met de kapitaalinjectie, die het eigenlijke doel van 50 miljoen euro ruimschoots overtrof. “Deze transactie stelt ons in staat om goed gekapitaliseerd te blijven totdat onze FDCA flagship plant commercieel operationeel is. Het stelt ons ook in staat om onze balans te versterken en onze technologielicentie strategie te versnellen. Er is een toenemende en verbredende interesse in Avantium. Ik wil graag onze aandeelhouders voor het in ons gestelde vertrouwen door hun bijdragen aan deze kapitaalverhoging. Met hun steun, helpen we bij het realiseren van een hernieuwbare en circulaire-kunststofeconomie, en creëren we lange termijn, duurzame waarde voor al onze stakeholders.”

Zie ook: Plasticrecycler naar Delfzijl

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!