Selecteer Pagina

19e windpark vanuit Eemshaven geïnstalleerd 

door | 23 nov, 2023 | Nieuws, Offshore

Foto: Danny Cornelissen

Vorige maand is de 69e en laatste windturbine geïnstalleerd van Hollandse Kust Noord. Daarmee was de totstandkoming van het 19e windpark via de Eemshaven een feit.

Windparkontwikkelaar CrossWind, aannemer Van Oord en windturbinefabrikant Siemens Gamesa Renewable Energy hebben op de Noordzee een windpark gebouwd met een vermogen van 759 MW, dat circa 1 miljoen huishoudens van stroom kan voorzien. Het is een innovatief windpark, met drijvende zonnepanelen en een demonstratiefabriek voor waterstof op zee.

Installatie windpark

Op donderdagavond 19 oktober tegen elf uur in de avond werden de drie 97 meter lange bladen van de laatste turbine in positie gehesen. Het windpark is in recordtempo geïnstalleerd, en is volgens CrossWind een van de snelste geïnstalleerde windparken in zijn soort. Van Oord begon in oktober 2022 met de installatie van de funderingen. Het bovenwaterdeel van het windpark werd vanaf de Buss Terminal in de Eemshaven geïnstalleerd. Hiermee is de totstandkoming van het 19e windpark via de Eemshaven feit.

Zie ook: Zonnepark in Delfzijl geopend

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!