Selecteer Pagina

Verzelfstandigde divisie voor onderhoud zonneparken

door | 11 jul, 2023 | Nieuws

Het in Groningen gevestigde Novar heeft zijn servicedivisie voor het onderhoud van zonneparken verzelfstandigd. Die gaat als zelfstandige dochteronderneming verder onder de naam Klaer.

Het voormalige Novar Services richt zich op het beheer en onderhoud van zonneparken, zonnedaken, batterijen, electrolysers en e-boilers. Het beheert een portfolio van 800 MWp, waaronder de assets van Novar (circa 30 zonneparken). Daarnaast zegt het bedrijf een aantal grote internationale partijen, waaronder Allianz, als klant te hebben.

Als het aan Klaer ligt, wordt het portfolio snel uitgebouwd. Het bedrijf kijkt daarbij ook naar buiten de landsgrenzen, binnen Europa. Het zegt het voordeel te hebben dat het snel kan opereren en opschalen, en streeft ernaar om binnen vijf jaar minstens 4 GW aan energiesystemen in beheer te hebben.

“We zien een enorme groei van duurzame energiesystemen, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Onze ervaring leert dat je met goed beheer, tot wel 15 procent extra rendement uit de assets kunt halen. We zijn gedreven om het optimale rendement uit de installatie te halen. Met die extra stap maken we het verschil. Voor de eigenaar van de installatie. Maar natuurlijk ook voor het succes van de energietransitie”, zegt Jan Klijnstra, directeur van Klaer.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!