Selecteer Pagina

Vervoer van monopiles door de haven

door | 18 jul, 2023 | Nieuws

De komende maanden worden meer dan honderd reusachtige monopiles door de Eemshaven getransporteerd. Ze zijn bedoeld voor de windparken Hollandse Kust Noord, Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3.

Het gaat om in totaal 107 monopiles en bijbehorende verbindingsstukken die over de weg van de Beatrixhaven naar de Julianahaven zullen worden vervoerd. Voor het Duitse windpark Gode Wind 3 zijn al 24 fundatiepalen en verbindingsstukken afgeleverd op het opslagterrein van BOW in de Beatrixhaven. De palen zullen over land naar de Julianahaven worden getransporteerd waar ze bij de Wagenborg Terminal aan boord van een schip worden geladen.

Voor het transport van de enorme monopiles worden speciale meerwielenvoertuigen (SPMT’s) gebruikt. De eerste fundatiepaal – van 100 meter lang, 9,5 meter breed en 1.500 ton wegend – is al in de Julianahaven gearriveerd. De rit nam ruim vijf uur in beslag. Het vervoer van de monopiles zal vooral 6 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds plaatsvinden, waarbij sommige wegen kunnen worden afgesloten.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!