Selecteer Pagina

Vervangen damwanden in Oude Eemskanaal

door | 21 sep, 2023 | Nieuws

Deze maand is het begin gemaakt met het vervangen van damwanden in het Oude Eemskanaal. De werkzaamheden duren tot medio oktober.

Omdat de stalen damwanden tussen Brug 15 en de Oude Zeesluis Farmsum aan vervanging toe zijn, laat de provincie Groningen deze vervangen. De werkzaamheden zijn 11 september begonnen en duren vijf weken.

Het Oude Eemskanaal blijft voor de scheepvaart toegankelijk. Ook blijven omliggende wegen open voor het verkeer, laat de provincie weten. Zowel het industriepark als woningen en bedrijven aan het Oude Eemskanaal Zuidzijde blijven bereikbaar. De aannemer voert het werk uit vanaf het schip op het water tussen half acht in de ochtend en vijf uur ‘s middags. Het intrillen van de nieuwe damwanden kan geluid en licht trillingen veroorzaken. In de buurt van de woningen gebruikt de aannemer een techniek die minder geluid en trillingen geeft. Om de hoogte van de trillingen te kunnen meten, worden bij een aantal woningen trillingsmeters opgehangen. (Foto: Rijkswaterstaat)

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!