Selecteer Pagina

Subsidie voor projecten

door | 21 mrt, 2024 | Innovatie, Nieuws

Subsidie

Foto: SNN

North Water en GreenGlycols ontvangen 16 miljoen euro subsidie uit het Europese Just Transition Fund. Beide ontwikkelen innovatieve projecten.

North Water legt infrastructuur aan op de terreinen van Groningen Seaports voor waterbehandeling en afvalwaterzuivering. Dit is bedoeld voor bedrijven in de petrochemische industrie, metaalindustrie, voedingsmiddelenindustrie, agrobusiness en de energiesector. De aanwezigheid van dergelijke infrastructuur markt het voor bedrijven aantrekkelijker om zich in de havens van Delfzijl en de Eemshaven te vestigen.  Dit geldt bijvoorbeeld voor het chemiebedrijf GreenGlycols, dat van deze infrastructuur gebruikmaakt. Het kan hierdoor zijn project BioMPG ontwikkelen, waarbij een fabriek wordt gerealiseerd die groene glycol gaat produceren.

Subsidie

Vertegenwoordigers van de twee bedrijven ontvingen een felicitatie van de gedeputeerde economie van de provincie Groningen, Henk Emmens, in het bijzijn van wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta. De subsidie is afkomstig uit het Europese Just Transition Fund (JTF). Dit is een Europees fonds voor gebieden die het zwaarst worden getroffen door de overgang naar een groene economie. De Europese Unie wil met dit fonds de sociaaleconomische ongelijkheid verkleinen. Voor Noord-Nederland is tot 2027 330 miljoen euro beschikbaar.

Zie ook: Groningen Seaports stoomt terreinen klaar

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!