Selecteer Pagina

Start uitbreiding Heveskesterrein

door | 2 apr, 2023 | Nieuws

Er is een begin gemaakt met de werkzaamheden voor de uitbreiding van het Heveskesterrein. Dit is de eerste aanzet voor een vergroting van het Oosterhorngebied.

In maart zijn de werkzaamheden op het Heveskesterrein in een nieuwe fase terechtgekomen. Groningen Seaports heeft in de maand ervoor een uitvoeringsovereenkomst getekend met de aannemerscombinatie Van Voskuilen Industrie en Roelofs Groep. Eind februari is de uitvoering daadwerkelijk van start gegaan met het boren van de eerste palen op het Heveskesterrein.

Naar verwachting zal de uitvoeringsfase tot oktober dit jaar duren. In de maanden ervoor wordt een begin gemaakt met de aanleg van utiliteiten, zoals een zestal waterstromen, perslucht en elektriciteit, maar ook de aanleg van glasvezel, stoom en stoomcondensaat. In een later stadium zullen er leidingen worden gelegd voor gas, waterstof, stikstof en zuurstof Als de uitvoeringsfase is afgerond, is het terrein klaar voor het begin van de bedrijfsvoering van Avantium. Het bedrijf is al begonnen met de bouw van de fabriek.

De werkzaamheden op het Heveskesterrein zijn een eerste aanzet tot uitbreiding van het Oosterhorngebied. Verschillende partijen zijn daarbij betrokken. Groningen Seaports speelt hierin naar eigen zeggen een verbindende rol om bedrijven bij elkaar te brengen.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!