Selecteer Pagina

RWE ontvangt bijdrage voor productiebeperking

door | 19 sep, 2023 | Nieuws

Ondernemingsklimaat

Het Nederlandse kabinet compenseert RWE met bijna 332 miljoen euro voor het beperken van de productie van de kolencentrale in de Eemshaven. Dat blijkt uit een Kamerbrief.

Vorig jaar besloot het kabinet dat kolencentrales in Nederland op niet meer dan 35 procent van hun capaciteit mochten draaien. Hiermee poogde het het door Urgenda bij de rechter afgedwongen klimaatdoel te halen om een kwart minder CO2-uitstoot per 2020 te realiseren. Daarop claimden drie eigenaren van kolencentrales – waaronder RWE- voor bijna 2 miljard euro aan verlies aan inkomsten in de jaren 2022 2023 en 2024,

Het kabinet maakt nu bekend meer 331,8 miljoen euro aan compensatie te bieden aan RWE. Het bedrag is gebaseerd op te verwachten elektriciteitsprijzen over 2022 en is minder dan RWE eiste. Het energiebedrijf laat het FD weten dat het zich nog beraadt of het tegen dit besluit in beroep gaat. “De compensatie zal sowieso worden gebruikt voor het verduurzamen van ons energiesysteem”, verklaart een woordvoerder in de krant.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!