Selecteer Pagina

PPG schenkt kunstwerk

door | 10 aug, 2023 | Nieuws

PPG Industries in Delfzijl viert dit jaar dat de fabriek 30 jaar operationeel is. Om het jubileum luister bij te zetten, schenkt het bedrijf een 80 meter groot kunstwerk.

PPG heeft de Groningse kunstenaar Mick la Rock gevraagd een kunstwerk te vervaardigen voor het jubileum. Samen met het Waterschap Noorderzijlvest, kunstschildersvereniging De Stalmeesters, ondernemers, de bewonerscommissie Delfzijl en de gemeente Eemsdelta is hiervoor een plan uitgewerkt. Het kunstwerk komt bij de damwand in de bocht van de Oosterveldweg en de Damsterkade, meldt het Dagblad van het Noorden.

De damwand heeft niet alleen grote betekenis voor de veiligheid van Groningen tegen het water, het is ook een belangrijk zichtpunt vanaf de waterkant van Delfzijl. Het kunstwerk moet het maritieme karakter van de stad, de biodiversiteit en duurzaamheid weergeven. De planning is om het kunstwerk voor de aankomende editie van Delfsail 2024 – dat van 13 tot en met 16 juni volgend jaar wordt gehouden – af te hebben. (Foto: Google Streetview)

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!