Selecteer Pagina

Pilotactiviteiten samengevoegd op chemiepark

door | 14 jul, 2023 | Nieuws

Photanol heeft besloten al zijn pilots te concentreren op het chemiepark in Delfzijl. “Delfzijl zal de komende jaren een nog belangrijkere rol gaan spelen in onze procesontwikkeling op weg naar commercialisatie en daarna.”

Photanol werkt al twee jaar op het chemiepark aan het ontwikkelen van een proces voor de productie van hernieuwbare chemicaliën met behulp van cyanobacteriën. “Het is een optimale plek om te experimenteren en te ontwikkelen. Daarbij ga je soms twee stappen vooruit en één achteruit, maar je blijft altijd leren over wat er beter kan”, zegt Pierre van Hakkesteegt van Photanol Delfzijl.

Hierbij maakt het bedrijf gebruik van binnenreactoren met ledverlichting. Van Hakkesteegt: “We hebben nu een van deze reactoren geplaatst met het raam gericht naar de binnenkant van het chemiepark, waardoor het proces nu ook beter zichtbaar is voor omstanders. Er valt wel eens een opmerking over het licht dat we gebruiken bij het proces”, zegt hij. “Het lijkt veel licht als het donker is, maar zonlicht is een factor vijf sterker.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!