Selecteer Pagina

Opnieuw geld voor sanering terrein North Refinery

door | 28 apr, 2023 | Nieuws

De provincie Groningen en Groningen Seaports leggen elk 1,6 miljoen euro neer voor het saneren van het terrein van het failliete afvalolieverwerkingsbedrijf North Refinery in Farmsum. In totaal heeft de provincie al 3 miljoen euro hieraan uitgegeven.

In 2015 ging North Refinery failliet, dat een vervuild terrein achterliet. Om dit te saneren, heeft de provincie al 3 miljoen euro besteed. De animo onder statenleden om nog eens 1,6 miljoen euro op tafel te leggen, is niet groot, meldt RTV Noord.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken (PvdA) laat weten dat er een speciaal fonds komt waarin vervuilende bedrijven geld dienen te doneren. Wanneer opnieuw een bedrijf failliet gaat met een vervuild terrein, dan kunnen de saneringskosten uit dit fonds worden betaald. Waarschijnlijk zal het fonds in 2024 worden opgericht. Van Dekken durft niet te zeggen of er nog meer geld moet worden uitgetrokken door de provincie. “Uitsluiten kan ik het niet. Ik kan niet met droge ogen zeggen dat dit het bedrag is”, aldus Van Dekken tegen RTV Noord.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!