Selecteer Pagina

Nieuw technologisch onderzoekscentrum in Groningen

door | 28 apr, 2023 | Nieuws

DNV heeft op de Zernike campus in Groningen een technologisch onderzoekscentrum geopend. De combinatie van de industriële expertise van het bedrijf met de testmogelijkheden moet het opschalen van waterstof mogelijk maken.

De nieuwe onderzoeksfaciliteit is uitgerust met de nieuwste testapparatuur. Volgens DNV, onafhankelijke energiedeskundigen en dienstverlener, dient het technologiecentrum een aantal doelen. Zo kunnen koolstofarme technologieën worden gedemonstreerd en gekwalificeerden innovatieve metrologie voor energiesystemen worden geleverd. Verder kan onderzoek naar waterstof worden uitgevoerd en veiligheidsanalyses en storingsonderzoeken worden uitgevoerd.

De nieuwe vestiging in Groningen maakt deel uit van een netwerk van technologiecentra van DNV. Deze moeten innovatie en standaardisatie stimuleren door industriële spelers in gezamenlijke programma’s samen te laten werken. “Aangezien de onderzoeks- en innovatieactiviteiten van DNV vaak in de voorhoede staan van het stimuleren van technologie en industrienormen, ook bij de opschaling van nieuwe technologieën, hebben we onze capaciteiten uitgebreid om aan de behoeften van de industrie te voldoen”, legt Prajeev Rasiah, Executive Vice President Energy Systems, Northern Europe, uit.

Hij vervolgt: “We hebben ons wereldwijde waterstofnetwerk van multidisciplinaire experts de afgelopen jaren versterkt, en we houden dit momentum vast met verschillende uitbreidingen van onze technologiecentra wereldwijd dit jaar, waaronder de opening van dit grote technologiecentrum in Groningen. Hieruit blijkt onze betrokkenheid om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs en te halen en de energiesector te ondersteunen bij het wegnemen van risico’s rond de implementatie van schone oplossingen voor de energietransitie.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!