Selecteer Pagina

Nieuw besturingssysteem controlekamer Delamine

door | 30 apr, 2023 | Nieuws

De controlekamer van Delamine op het chemiepark Delfzijl beschikt over een nieuw besturingssysteem. Dit biedt operators meer overzicht.

De keuze is gevallen op een besturingssysteem van Honeywell. “Het is een grote stap voorwaarts”, zegt projectleider Jeroen Smith van Delamine. “Het nieuwe systeem geeft meer informatie, biedt nieuwe mogelijkheden om het proces te monitoren en is veel eenvoudiger aan te leren. Het wordt makkelijker en overzichtelijker voor onze operators.”

Uit een inventarisatie van de wensen van de operators bleek dat zij minder afbeeldingen op het scherm willen hebben. “Eén afbeelding met meer informatie, in plaats van soms wel acht afbeeldingen. Dat geeft meer rust en overzicht.” Ook kunnen aan alarmen verschillende prioriteiten worden gegeven, vertelt Smith verder. “Nu zijn alle alarmen, groot of klein, gelijk. In de nieuwe situatie kunnen we gemakkelijker prioriteiten stellen bij alarmen.” Het nieuwe systeem is geleidelijk in gebruik genomen. Sinds maart wordt er volledig mee gewerkt.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!